Friday, June 10, 2011

entry tak bertajuk

assalamualaikum.

ya lebih sebulan tak menjenguk ke sini..bermula dengan kesibukan exam bersambung pula dengan kesibukan enjoy selepas habis exam..hehe..biasa la kan..balik pulak rumah laptop pulak kena kidnap..mmg terus tak berupdate la kan..pc rumah pulak macam biasa la dah tak larat nak pujuk dah..asyik buat perangai ja..ehhe..

tadi waktu menjenguk-jenguk ke blog kawan-kawan yang lain semua sibuk cakap pasal result exam..ya result exam aku dah keluar..keluar secara tiba-tiba..tiba-tiba aja dapat mesej dah boleh cek result..iya la aku kan manusia ketinggalan zaman yang takdak facebook so mmg tak tau apa-apa la kan..orang lain dah pakat bergembira dgn result masing-masing aku baru terhegeh-hegeh nak tengok...

berbalik kepada cerita..so rasa-rasanya macam mana resutlt aku untuk sem ni..masa nak buka portal ecitie tu mcm agak cuak la kan..haha..tak tipu punya..mmg takut tak tau nak cerita..macam-macam dah dok terbayang dalam kepala otak ni..bila dah tengok..hmmm ok la..alhamdulillah..ada sikit peningkatan dari sem lepas..syukur atas segala nikmat dan rezeki..ya setiap kesusahan yang dilalui pasti akan diikuti dengan kesenangan..sebab tu orang cakap bersusah-susah dahulu bersenang kemudian kan..alhamdulillah aku rasa allah dah bagi rezeki yang setimpal dengan usaha aku..tapi kalau aku usaha lebih lagi,,tak curi-curi tengok cerita korea time exam mesti aku dapat lebih lagi kan..hahaha...nak tau aku dapat berapa???hahaha..sibuk betul..


pointer tayah la tau ek..hehe...malu ah kan...aku tak pandai sgt..pointer biasa-biasa aja pon..tadak la 4 flat cam orang lain kan..

hah nak dijadikan cerita kan,,2 3 hari before result keluar aku demam..demam yang sepatutnya jadi waktu tengah exam dulu..tapi waktu tu aku buat tak layan aja sebab malas nak layan..kalo dilayan tak study la aku..so kiranya lepas balik rumah tiap2 malam time nak tidur ja badan rasa la cam panas-panas kuku kambing gitu..lepas da puas warming up baru la virus-virus tu tunjuk taring..haa hambik kau..2 hari aku tidor ja kerjanya..hehe..



tapi sekarang dah ok..hehe..dah bole masuk lumba lari 1000 meter dah..hah sebelum terlupa..tahniah ea utk kawan-kawan yang lain tu..tak kira banyak mana kita dapat itu aja rezeki kita..so,,jangan down ok..usaha lagi..lekk lu..baru sem 2 kan..ada lagi 6 sem lagi kita kena tempuh..so banyak lagi peluang untuk kita berusaha..kadang-kadang bila kita di atas ni bukanlah satu situasi yang baik...sebab bila kita terlampau tinggi di atas sekali kita jatuh..gedebukkk..sakitttt tu lebih...so bersyukur aja dengan apa yang kita dapat..semua yang berlaku ada hikmahnya..cuma kita aja yang tak tau apa yang bersembunyi di sebalik semua ni..next sem kita sama-sama usaha lagi okeh..

notakaki:lepas ni tatau bila bole update lagi =(

notakakilagi:kepada follower baru tu nanti aku follow balik ea..sorry ada problem sikit sekarang tak boleh nak follow orang..kenapa ntah.. =((

7 comments:

@namaakulynn said...

ehem2!tahniah zmah!aku teropong result hang.hahahha.anyway,tahniah yeee.doakan aku pulak.cuak gile result sem 2 ni.aku main banyak.haihh~

AthirahRazif said...

tahniah2 zaimah! k.tirah pun cm lynn jugak. puas tropong tgk result. hehehe. btw, gudluck untuk lynn and zaimah! blajar rajen2. lagi 6 sem lagi. chaiyok! :)

Farah Hanim said...

nak result mcm zaem sem depan. amin :)

Cahaya said...

tahniah:)

macik said...

@lin:haha..ag mmg kaki teropong..thanks..ag pon bole punya..ag lagi pandai dari ak..

@kak tirah:tengkiu2..hehe..kak tirah pon gud luck jugak..blajar rajin2..lama x dengar crita..

@farah:amin..sama2 ea kita usaha lagi sem depan2..lama lagi kita nak bertapa kat mestech tu..hehe..mcm2 buleh jadi..

@cahaya:thanks..akmal kan..hehe..tahniah jugak..=)

iQaH @ $yA said...

zaem..zaem..
tahniah taw...
bagusnyer result..

makcik said...

@iqah:iqah..iqah..
tahniah jugak utk iqah..
iqah pon hebat jugak..=)