Wednesday, June 22, 2011

day 1-lagu 3 kupang.

assalamualaikum..

hari ini asyik hujan saja.seronok sungguh.dahlah sejuk,,nak tido pon nyaman aja.hehe.oh ya lupa pulak aku kan dah menyahut cabaran 30 hari kan..so untuk day 1 ialah lagu yang didengar hari ini.sebenarnya banyak la lagu yang aku dengar hari ni.tapi kita pilih beberapa aja lah ya.hehhe.kita mulakan dengan lagu ini.hehe.


haa tau tak lagu apa ni.hahha.mahligai dari air mataku nyanyian lestari.mula-mula terdengar lagu ni masa iklan kat tv.pastu tetiba rasa mcm nak dengar la pulak kan.haha.apa haa.okeh aku ni memang suka dengar lagu-lagu lama pon.so what.ada aku kesah.best apa.kau ada??hehe.

ok next.aku bukan apa tapi aku teringin lah kan nak menyeru anda-anda semua meh la dengar lagu ni.best woo.bagi aku la kan taktau la bagi korang best tak.iya la kan taste orang kampung macam aku ni kan.*ayat tacing*.ini lagu patah hati dari saujana.actually before aku tengok result exam haritu kan ntah berapa lemon kali tah aku dok ulang-ulang lagu ni sementara nak masuk dalam ecitie tu.haha.persediaan la kan kot-kot dapat result yang mengecewakan.so kasi up dulu la semangat.aku memang macam agak suka la lagu-lagu yang berunsur motivasi nih sebab bila time aku down ke sedih ke tension ke haa aku akan dengar lagu-lagu macam ni la untuk menyuntik kembali spirit-spirit of the coin dalam diri aku ni.dan lagu ni adalah salah satu lagu yang aku akan dengar kalau aku tengah sedih.takkan asyik nak dengar lagu cinta aja wahai remaja sekalian.dalam dunia ni bukan hanya ada cinta dan gembira dan riang ria saja.tapi dunia ni turut didiami sedih kecewa dan stress jugak ya kawan-kawan.hahha.

dan kalau korang nak tau kan,,sibuk gak ni nak bagitau.haha.gosip ni gosip.hahha.aku kan sebenarnya berjiran dengan artis sepanjang aku duduk kat hostel masa sem 2 dulu.haha..apa??tak percaya.tak percaya sudah.tapi jiran bawah rumah aja la.nak tau berjiran dengan sapa.haa dengan adi ahli kumpulan saujana ni la.hahha.hensem woo dia ni tak tipu punya.tinggi putih suara sedap pulak tu.cukup pakej la.tapi,,dah ada dua anak la pulak.hehe.sebenarnya en. adi ni husband lecturer aku yang jadi felo kami kat hostel.so dia duduk hostel sekali la dengan kami.kira berjiran dgn artis la jugak kan.hahha.tapi aku tak pernah la pulak kan nak buat gedik-gedik pi mintak autograf ke nak amik gambar sekali ke ya.ai buat-buat cool ja la.hahha.usha-usha dari jauh aja bila dia turun petang-petang main badminton dengan wife dia ke bila dia bawak anak-anak dia yang comel tu jejalan ke.hahha.dan aku rasa lagu-lagu kumpulan saujana ni very inspired me la.aku suggest korang la dengar lagu-lagu saujana ni.hehe.kena la tlg promote kan,,kata husband lecturer.hehe.okeh-okeh next..


yaa anda tak silap ini memang lagu cina.hahha.yaaa kata 1 malaysia so kena la dengar lagu semua bangsa kan.kah3.lagu ni tajuk dia tong hua.aku start addicted dengan lagu ni pon sebab sya la ni.dia la pepandai suruh aku dengar lagu ni.tengok kan dah suka.aku suka lrik dia dan rentak dia juga.hahha.lepas tu balik bilik aku download la pastu buka kuat-kuat belemon-lemon kali sampai bole hafal.sya pon rasa tercabar dengan aku.hahha.sebenarnya sya budak diploma so diorang kena amik mandarin utk sem 1 dan 2.jadi mereka kena hafal lagu ni sebab kena nyanyi dalam kelas tak silap.kami budak-budak bachelor dan gadis-gadis pula amik mandarin sem 3 dan 4 ni.haaa siap la lepas ni aku speaking mandarin aja.hahha.ni kira persediaan la kan nak amik mandarin hafal ah dulu lagu cina.hahha.konon,,padahal perkataan mandarin yang aku tau wo ai ni ja po.kah3.lagu ni ada versi melayu jugak dan aku suka jugak.nak dengar klik sini.versi english pon ada.nak dengar cari sendiri ya.hahha.=p

lepas tu bila engok post hanis untuk day 1 dia,,dia ada dengar lagu owl city.aku pon try2 la dengar kan.dan tiba-tiba terjatuh chenta la pulak dengan owl city ni.haila.dah lagu-lagu dia sangat inspired nak buat macam mana.kena pulak dengan jiwa aku neh.hahha.lepas ni harus la download lagu owl city banyak-banyak.tak boleh jadi ni kena beli hard disk baru cepat-cepat ni.hehe.^_^V

okeh itu saja kot,,sebenarnya banyak lagi nak masukkan lagu-lagu yang aku dengar hari ni.tapi dah penat la.hehe.okeh caucincau..^_^

notakaki:mari-mari kita wish hepi besday kat kak aku..hee~

4 comments:

Cahaya said...

lagu patah hati best !!!
patah hati teman ^^

hAnis said...

:) ngah patah hatiii

makcik said...

@cahaya:haa best kan..lpas ni jom kita nyanyi dpan umah mdm zainie rmai2.hahha.mesti husdand dia terharu tak terkata.hahaha..=p

@hanis:takpa2.dgr lagu patah hati tu eh..ak dedicate khas utk ag.hehhe..

Cahaya said...

jom2..zaim jadi ketua^^
kami ikut je..hihi