Tuesday, June 28, 2011

day 5-status??

assalamualaikum...



status??relationship??hahha.apakah aja.setakat ni tak pernah ada experience lagi berkahwin dan insya allah setakat ni tak pernah terfikir lagi nak berelationship-relationship bagai selain relationship sebagai kawan-kawan saja.suma pon kawan.dan sejujurnya aku tak banyak kawan lelaki.kenapa??hahha.sebab aku lagi selesa berkawan dgn perempuan.mungkin dah terbiasa dgn environment tanpa kawan lelaki 5 tahun semasa sekolah buatkan aku jadi kurang selesa kawan dgn lelaki.

kawan lelaki aku mmg boleh dikira dgn jari aja.aku akan anggap lelaki tu kawan aku kalau dia boleh buatkan aku bercakap lebih dari 10 patah sehari dengan dia.and the fact is aku ni sebenarnya pemalu.hahha.tolong percaya.aku tak akan bercakap banyak dgn lelaki yg aku tak kenal sgt even dia classmate aku.bukan sombong.cuma aku mmg mcm ni.hahha.tapi takla sampai tahap kalau org tegur pon aku buat bodoh aja,,kalau org tegur aku aku okey aj.kalau dgn kawan perempuan pon aku tak cakap banyak jugak.hahha.tolong percaya lagi sekali.=p

dan salah satu sebab aku malas nak lebih-lebih dgn lelaki ni adalah bagi aku,,bagi aku la ea.ni pendapat aku la.bkn nak mengutuk or cari gaduh okeh.ni pendapat aku aja.setiap org pon ada pendapat masing-masing kan.hmmm bagi aku lelaki ni depan lain,,belakang lain.kira mcm ni la.depan pompuan A maybe dia puji-puji pompuan A ni.pastu kutuk-kutuk pulak pompuan B.tapi bila depan pompuan B dia puji lak pompuan B ni pastu kutuk lak pompuan A neh.bila dgn kawan-kawan sesama lelaki pulak dua-dua pompuan dia ngutuk.mcm tu la lebih kurang.aku tak pandai la nak explain.mmg sgt fail la klau bab nk explain neh.hahha.snang cerita aku tak berapa nak ada kepercayaan dekat lelaki melainkan aku dah kenal hati budi limpa jantung dia semua.hahha.sori ya kaum-kaum lelaki.



lelaki selalu ckp perempuan ni hipokrit.tapi bagi aku laki pon sama aja hipokritnya.laki selalu cakap pompuan ni suka bergosip mengumpat but the fact is lelaki pon sama aja suka bergosip dan mengumpat.tambah-tambah kalau pasal perempuan kan.laki mmg sangat suka kan bila kumpul ramai-ramai mula la,,kutuk pompuan ni gedik murahan,,mengata pompuan tu tak tahu malu,,cakap pompuan tu sombong,,cop pompuan nun perasan bagus hawt meletop padahal muka macam kawah bulan.bukan mengumpat jugak kah tu wahai kawan-kawan??kalau bukan  mengumpat orang panggil apa ya?sesi berkongsi buah fikiran barangkali?haha.sendiri fikir la.





dan sejujurnya jugak aku tak berapa suka dgn hal-hal relationship-I-LOVE-U tanpa ikatan neh.bagi aku jodoh tu allah dah tentukan.kalau dah jodoh tu tak ke mana kan.benda ni sgt menyerabutkan.umur-umur mcm ni baek tumpu study aja.nnt bila dah kerja ada dwet,,dah matured sket,,serius dgn hidup haa time tu barula fikir nak berchenta kahwin cari pasangan ke hapa ke.dah jumpa cepat-cepat kahwen takyah nak buang masa bercouple bagai tanpa matlamat.buat tambah dosa aja.kalau setakat sekarang dwet top up pon mak ayah supply lagi takyah la weh.hahha.buat serabut aja.hahhahaha..apa aku merepek entah.


notakaki:semoga allah kurniakan aku seorang suami yg soleh yg boleh membimbing aku untuk lebih mencintai DIA.^_^

notakaki 2:sekarang aku cuma in relationship dgn buku-buku tebal mcm kamus.haish..

5 comments:

Anna said...

amin..semoga makcik dikurniakn suami yg soleh & baik akhlaknya..ceewah ^^

hAnis said...

ameen :) doakan ak gak..dpt meet prince dodo

makcik said...

@anna:amin..insya allah..semoga kita sama-sama dpt suami soleh..hahha..=)

@hanis:insya allah..ag x abeh2 prince dodo..hahha..

hAnis said...

zaim: entah laa ak pun xtau..sdgkan ak tau dodo dh pupus

makcik said...

haha..
x pa2 mna tau ada lg yg tnggal utk ag..hehe..