Monday, June 20, 2011

istikharah cinta♥♥

assalamualaikum..

aku ni kan kalau time tak cuti duduk kat hostel sana nu kan aku ada banyak sangat masa 'TERLUANG'.lalu masa-masa terluang tu aku habiskan dengan search lagu-lagu yang aku tak pernah dengar.hehe.agak-agak macam aku tiba-tiba saja dilanda perasaan bosan-dan-malas-nak-study lalu ke youtube la aku akan menghiburkan diri aku.

lepas tu kan lepas aku dah jumpak lagu dan agak-agak macam berkenan dengan lagu tu aku pon terus habiskan masa lagi dengan mengdownload lagu tersebut.sambil-sambil tunggu habis download lalu aku akan tidur.see,,betapa pandainya aku menggunakan masa kan.then,,bila dah habis download aku akan pengaruh roomate aku untuk dengar lagu tu dan paksa dia suka lagu tu..hahaha..keji kan.lepas tu kami bersama-sama akan ulang-ulang pasang lagu tu dalam bilik berjuta lemonade kali sampai lebam.

lepas tu bila balik rumah aku pengaruh pulak orang di rumah (seperti abang aku?) untuk dengar lagu-lagu yang aku suka tu.mula-mula memang la dia jual mahal la konon.kutuk-kutuk cakap aku tadak taste bagai.dengar lagu tak femes,,tak berilmiah la.aku fine aja,,tak kisah la kan.tapi lepas tu tiba-tiba aku dengar la pulak lagu tu dipasang berulang-ulang kali dan dinyanyi-nyanyikan(di dalam toilet dengan lirik berterabur).hahha.tengok betapa hebatnya aku dalam kegiatan mempengaruhi orang.jangan tak tau aku ni dulu bekas pembimbing rakan sebaya kau (apa kaitan ntah)..hahahaha ^_^V

dan inilah antara lagu yang berjaya aku download time sibuk-sibuk nak exam dulu bila tiba-tiba syaithon berbisik-bisik manja di telinga aku supaya tak payah study.hoho.tapi aku suka dengar aja okeh lagu ni.no double meaning.suka-suka saja sebab lirik dia macam best walaupun tak berkaitan dengan hidup aku pon.tapi mungkin berkaitan dengan hidup orang lain kan?hehe.video dia pon macam sangat sweet aja.haha.apa aku merepek meraban ni.okeh sudah stop.layan aja ea video kat bawah ni...^_^



 
ISTIKHARAH CINTA 
 
Bersaksi Cinta Diatas Cinta
Dalam Alunan Tasbih Ku Ini
Menerka Hati Yang Tersembunyi
Berteman Di Malam Sunyi Penuh Do'a

Sebut Nama Mu Terukir Merdu
Tertulis Dalam Sajadah Cinta
Tetapkan Pilihan Sebagai Teman
Kekal Abadi Hingga Akhir Zaman

Istikharah Cinta Memanggilku
Memohon Petunjuk-Mu
Satu Nama Teman Setia
Naluriku Berkata

Dipenantian Luahan Rasa
Teguh Satu Pilihan
Pemenuh Separuh Nafasku
Dalam Mahabbah Rindu

Di Istikharah Cinta..
 
 
notakaki:best kan lagu ni..kan3..tolong ah cakap best.kesian ah kat aku..heee..

7 comments:

hAnis said...

best2..hehe sayu jaa ak dgr...hg tgk jiwang berkarat kaa ni???

makcik said...

yess seb bek ada org setaste..
haha..best kan..
haip aku mna ada jwang berkarat lah..
haha..aku kan berjiwa kuprum.haha

@namaakulynn said...

dah lama aku tacings dgn lagu ni.hahha.best kot! ;)

p/s:zmah!adakah anda takmau main fesbuk lagi dah?

makcik said...

haha..kan3..best kan..
ak sjak duamenjak ni ska sggh dgr lagu pelik2.ehhe..

kenapa anda tanya mcm tu..haha..sy dah malas la nak bersosial-sosial mcm muda2 dulu..kah3

hAnis said...

best...ak saja dgr ari tu..siap download...

Cahaya said...

best lgu nie~
first time dgr dlu lgu nie trus jtuh cinta ^^

makcik said...

@hanis:yess dah berjaya pengaruh lagi sorang.bagus2 download2 pastu hafal tau..nnt kita duet..hahha..=p

@cahaya:haaa tu la kan..nasyid2 mcm ni x glemer tp sgt mmberi inspirasi..heee..=)