Friday, December 31, 2010

pahit masam manis payau 2010

ini entry terakhir..
tapi bukan terakhir terus yerr..
terakhir utk tahun 2010 =)
sedar tak sedar kan cepat ja masa berlalau..
rasa mcm baru semalam ja masuk tahun 2010..
tidur bangun tidur bangun tidur lagi..
bangun2 dah nak masuk 2011..huhu..
rasa mcm baru semalam ja lahir(okeh terdapat sedikit unsur2 hiperbola..hee)
tup2 da nak masuk 20 dah umur..
haila..tapi kenapa rasa mcm baru 12 tahun ja ya..haha..
haruslah perasan muda sentiasa..hoho..

 bagi yg nak celebrate new year tu
celebrate la dgn cara yg betul ea..
rasanya tak perlu nak sambut new year dgn konsert or clubbing bagai..
rasanya cukup sekadar duduk rumah
kalu boleh pergi masjid double triple lagi bagus la kan..hehe
baca yasin dan buat solat hajat
semoga tahun baru yg bakal tiba ni
akan membawa lebih banyak kebaikan dari tahun sebelum ni.


okeh dah tamau ckp byk2 pasal tu..
masing2 ALLAH kurniakan akal fikiran kan..
so pandai2 lah fikir sendiri
baik buruk setiap tindakan kita..

utk entry ni rasa mcm nak coretkan sedikit sebanyak
benda2 yg best dan tak best yg dah aku lalui
sepanjang tahun 2010 ni..
kira boleh la kan buat kenang-kenangan..
bila da tua nnt kalau lupa bole la tgk balik catatan kat
blog ni kalau2 lupa bila nak cerita kat anak cucu cicit nnt..hehe..
(alamak tiba2 rasa mcm da tua la pulak)

normal la kan dlm satu tahun tu mesti la kita akn lalui
moment2 bestdan tak best..
baru la ceria dan berwarna-warni hidup kita ni..
cakap pasal warna aku da beli novel warna keluaran JS td..best2..hehe<==iklan penaja

kita mulakan dgn benda yg best dulu yer..
haruslah kan kita berseronok-seronok dahulu
bersedih-sedih kemudian..haha.

best of the best!!

1-kenal kawan2 baru yg sgt best kat matrik..korang mmg terbaik la..hehe..keep in touch okeh..aku tak pernah lupa korang walaupon kita suma da berterabur serata alam sekarang..tolong terharu+sebak..bila2 kita buat reunion okeh..kawen jgn lupa jemput aku..hehe..wink2 ^_~
2-dpt dean list utk sem 2 kat matrik..best woo..hoho..tp sayang la sbb sem 1 punya result hampeh so,,overall pointer pon  turut terkena tempias hampeh jugak..

3-dapat dean list sem 1 kat u ni haa..ni salah satu contoh rezeki yg tak disangka ea kawan2..huhu..alhamdulillah..

4-dapat lesen(jakun sekejap..heee)woot woot...yeaayy!!tapi keretanya bila nak dapat tatau la kan..ada tak sapa2 yg nak sponsor kereta..ala tak payah kereta mahal2..mini cooper pon da cukup..heee~peace!!

5-dapat masuk unibersiti..best ke??boleh la..hehe..daripada tak dpt peluang sambung study kan..bersyukur2..kalau tak dpt smbng study cuba bayangkan pa yg akn jadi..nak bagi kawen pon tadak org nak..sudah cukup..sgt ngeri utk terus bayangkan apa akn jadi..

6-ALLAH kurniakan aku rezeki yg agak murah tahun ni..kira tak pernah la lagi tersepit smpai tahap kena ikat perut dgn tali rafia smpai pinggang jd ramping mcm kerengga..alhamdulillah..cuma aku ja yg mcm tipikal manusia2 yg lain tak tahu nak bersyukur..ampunkan aku ya Allah!!

yang-macam-tak-berapa-nak-best

1-terkena badi jatuh lonkang..asyik jatuh longkang aja..rasanya dah boleh buat rekod dunia da manusia plg kerap jatuh longkang..adakah sbb muka aku mcm longkang??atau longkang terlalu jeles dgn kecantikan semulajadi aku nih..hahaha..=P

2-tahun paling kerap sakit.penyakit pon da bertambah satu iaitu penyakit muntah2..bkn sbb pregnant okeh sbb aku tak kawen lagi..hehe..aku pon tatau macam mana bole dpt penyakit pelik mcm ni..kalau smpai angin nk muntah tu satu mlm smpai berbelas kali aku muntah smpai lembik2 pastu kena tambah air kat hospital..sgt seksa bila sesekali dia menyerang..

3-tak dapat amek medic...uwaaaaa....sedih woo..tapi sekarang da bole trima kenyataan yg aku ni tak ckup pndai utk jadi doktor..huhu..



4-tolak tawaran masuk ums..kalau tak bole merasa naik kapal terbang(aku org kampung tu mcm jakun sikit tuh..hehe)

5-sepanjang proses belajar memandu utk dapatkan lesen..asyik kena marah aja..benci tau..tiap2 kali lepas kelas muka mesti jadi mcm buah-asam-tua atas tanah lepas kena pijak lumat-lumat..


6-kena tipu jadi membership utk syarikat apa ntah..beratus jugak yg terbang..sshhh..diam2 sudah yerr..da menyesal dan bertaubat dah sekarang..takpa2 ALLAH tu maha adil..tak dpt balasan kat dunia akhirat menanti..jadikan iktibar ea..jgn mudah percaya kat org..

ni pulak extra part..target aku utk tahun 2011 ni..
tamau la buat azam kan..sbb nnt azam2 tu terbiar sepi camtu ja..
tak terbuat pon mcm sblm2 ni..cukupla buat target ja..
tapi,,target dgn azam tu tak sama kan??kan3..
tak kisah la..target utk tahun baru ni

1-maintainkan dean list tu..

2-kumpul duit beli kereta..hehe..tamau dah boros2..org boros tu sahabat syaitan..ingat tu!!

3-amalkan gaya hidup sihat dan jaga kesihatan elok2..wah2 dah mcm kempen kementerian kesihatan aja kan..hehe..tamau dah sakit2..penat la kalau asyik kena telan ubat ja..dan takmau jugak kena badi longkang lagi..sampai nmpak longkang pon da jd fobia..udah2 lerr tu..

4-perbaiki ibadah wajib dan tambahkan lagi ibadah sunat..sembahyang awal yerr..punctual mcm masa nak tgk cerita korea kat tv8 tu..

5-kurangkan tidur..hehehe...ni yg mcm agak mustahil dan susah nak dilaksanakan tu..adeiihh..cana nak buat ehh..susah la kan kalau sleeping beauty nak dipisahkan dari tidur..mmg mustahil la..takpa2 kita cuba dulu pelan2..

-gambar hiasan-


6-study awal2..tamau dah study last2 minit mcm dulu..buat notes or mind map everytime after lecture..rajin2 berkunjung ke perpustakaan bukan ke surau..jgn salah faham ya..aku selalu ke surau sbb itu port aku bertukar utk jadi sleeping beauty..hehehe..lepas ni kalau ke surau utk solat saja..tapi kalau penat sgt tu okeh la tidur kejap ja..heeee~



okeh.done.sekian.

Thursday, December 30, 2010

congratulation itu tahniah lah

assalamualaikum..

tadi mcm banyak nak tulis..tapi bila jari start tekan keyboard idea2 suma lari 600km/jam..kena sumpahan agaknya aku lepas balik bedating ni..hehehe..

okeh kita mulakan dgn sekantung ehh.. sekalung ucapan tahniah buat skuad bola sepak kita sbb berjaya menjadi juara piala AFF suzuki..(skema seketika yerr) anda semua main mmg best tak ingat la...aku suka..hehe..tak sia2 aku habiskan suara aku bersorak-sorak mcm cheer leader kat dpn tv tadi..tinggal tak ada pom pom aja..hehe..bravo2..semua hebat2 belaka..tapi aku plg suka tgk si goal keeper yg terer nak mampus tngkap bola dgn si safee yg sgt lincah tu..suka tgk saja okeh..= p

buat pasukan indonesia,,walaupon anda kalah saya nak ucapkan tahniah jugak sbb pemain anda hensem2 belaka membuatkan saya lg bersemangat nk tgk perlawanan malam nih..ngahahaha(gelak miang = p)..takpa2 walaupon anda kalah bermain tp anda tak kalah dr segi kehenseman rupa paras..ngeh3(lagi sekali gelak miang)

seterusnya mari kita ucapkan tahniah kepada cik adek manis tuan-punya-ini blog yerr (okeh aku mmg tak malu..apa aku peduli..hehe) cepat2 ucap taniah..sapa tak cakap tahniah aku ketuk kepala ^_^..takpa la kalau takmo cakap aku cakap kat diri sendiri ja la (saja buat ayat syahdu nak mntak simpati..heee)
tahniah sebab da lulus ujian jpj...yeeaayyyy!!!!!!okeh aku tau org lain da berzaman dpt lesen cool je,,aku baru dapat pon da nak kecoh2..heeiii igt senang ke aku nk dapatkan lesen P tu..mcm2 mehnah dan tribulasi tau aku kena hadapi(tgk kan da guna word bombastik di situ..hehe)sampai aku hampir2 fed up nak berhenti belajar memandu nih..


actually semua org pon tak percaya yg aku lulus test jpj nih..tu lah korang memandang rendah kebolehan beta..hahaha...ni baru first time tau aku buat test jpj nih terus lulus..bkn repeat test yerr..harap maklum..jadi haruslah aku bangga sekejap kan..hahaha...da org lain tamau bangga dgn aku so aku bangga je la sendiri2..bole tak mcm tu..hehehehe~


sampai aja rumah lpas test semua org tanya,,lulus ke tak..bila aku cakap lulus semua tak percaya..abang aku siap cakap lagi jpj yg test aku tu silap tanda..ada ke patut..haishh..ni yg beta murka nih..sampaikan cikgu yg ajar aku driving ni pon tak percaya aku bole lulus sekali test aja..mak aku pon cakap yg jpj tu tersilap bagi aku lulus..sedih ah kan camni..hahh tu la don't judge a book by its cover..kan3..hoho..aku sengaja ja tamau tnjuk terer awal2..tamau ah riak awal2 kan..hahaha..lupa diri seketika ^_^

okeh sudah2..nampaknya dah terlebih-lebih la pulak kan..hahaha..maaf la ya...mulut ni pon da berkali-kali menguap dah ni..mata pon sekejap pejam sekejap celik da ni..katil pulak dah menyeru-nyeru...heee~

lupa pulak..sebelum tu tahniah jugak buat my best friend lynn..result exam da keluar kan..aku tak tau ag dapat berapa..tapi berapa pon ag dapat aku nak ucap gak tahniah kat ag..ak tau result ag msti gempak punya la..hehe..lepas ni bagitau aku tau dpt berapa..hehehe..


akhir kata,,tahniah lagi skali utk skuad bola sepak negara...bersyukurlah seadanya..tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi..majulah bola sepak utk negara(baca dgn gaya pembaca berita..heee)~



Thursday, December 23, 2010

saya nak pergi dating

going to johor
from thursday till sunday..

pray for us
to have
safe.journey =)


ni la sbb nak kena pergi jugak2 johor nun..nk jumpak 2 org boifren i nih..hehehe..(mood:miang sebentar)

ni pulak kakak boifren2 aku yg buat-suara-kesian ckp dia main sorg2 kat rumah sbb tadak kwn..motif dia nak suruh org pegi rumah mlawat dia la..hahaha..main2 dgn dia..layan dia membebel..bdk kecik ini sgt kuat membebel okeh..dan sgt garang jugak..heee~~ tak percaya tnya ibu dia..hehe..




notakaki:harap maaf blog ini mungkin tidak dpt di'update' selama 
tempoh beta berdating ea(bajet slalu update blog..hehe)sebarang 
masalah,,sila tinggalkan pesanan anda di ruangan komen atau 
chatbox..harap maklum..bajet mcm ramai ja org nak baca blog 
picisan tepi jalan aku nih...heee~ 

sapa nak ikut jom la...hehehe..^_~


gambar dicuri dari blog my sister...hoho..=) peace..~
sekian.adios

Wednesday, December 22, 2010

ketinggalan zamankah aku : basikal elektrik


sebenarnya aku rasa agak kuno dan ketinggalan zaman nak menulis pasal basikal elektrik ni..tapi nak buat mcm mana  dah aku mmg baru tau pasal kewujudan basikal spesies baru ni *blushing seketika*..kenapa tadak sapa2 pon bagitau aku pasal benda nih!!!(emosional sebentar,,harap maaf..^_^) sdeh ah cani..ntah2 aku org terakhir kot tau pasal basikal ni..sdeh lagi skali..

semalam smbil mkn sate,,aku bersembang dgn mak dan abg aku yg sulung..mengadu pasal hostel fees yg mahal nak mmpus (terima kasih kpd ukm sbb tmbah beban aku dan sebabkan rambut aku gugur dgn meriahnya sbb dok pkir mana nk cari duit) tau la kami ni menumpang hostel anda tp jgn la buli sampai mcm ni..

tiba2 ada iklan  yamaha ego LC yg baru tu kat tv..korang da tgk belum..sgt cun okeh skuter tu..huhu..trus aku ckp kat mak,, "mak moto tu la yg org nak beli tu"..hahaha...konfiden dan berani mati tak saya..da la duit pon tadak..ada hati nak beli motor mahal2 kan..bkn kata duit,,lesen motor pon tadak lagi da pasang cita2 setinggi gunung fuji nak beli motor..mmg sgt tak sedar diri..hee~ tapi apa aku peduli..yang pasti aku nak jugak motor tu..ngee~

benci la tgk..sbb cantik sgt..hee..bole tak benci sbb tu..=p

semua pon gelakkan aku...mak cakap kat aku bawak moto pon terkayuh2 lagi kaki kat tanah mcm kaki-itik-berenang-dlm-kolam ada hati nak bawak moto kat KL..huhu..hah tu la kan da kena kau macik..ambik kau sebijik..abang pulak tmbah,"belajar naik motor bg cekap dulu baru pkir nak beli"....uwaaa...tiba2 ja rasa mcm jatuh dari bumbung KLCC..hancur berkecai berderai bagai....even tadak lesen lagi tapi aku da pandai okeh naik motor even stakat brani merempit kat jln blakang aja..huhuhu..^_~
weeee~~

lepas tu abang cakap beli ja la basikal elektrik tu bagi kat dia...aku pulak blurr seketika..basikal letrik..apa benda tu???wujud ke???tak penah dgr pon..ye saya tau saya ketinggalan zaman..trus tebayang basikal yg kena kayuh2 tu la kan..terbayang2 aku kayuh basikal dgn gigihnya dr hostel kat bangi smpai kampus kat kajang,,siap naik highway lagi..sila bayangkan..okeh jujur aku tak rela..hilangla keayuan saya!!!konfiden aku cakap tamau,,nnt nmpak mcm budak sekolah ja naik basikal(demand kan..ngeh3)..malu la kat org..haha..


hahh..di saat ni la baru aku tau rupa-rupanya basikal letrik ni mcm skuter design dia..cuma dia tak guna minyak..tapi kena caj la mlm2 guna tenaga elektrik..baru aku tau rupanya basikal macam ni wujud..ternganga la mulut aku dgr abang dgn mak explain pasal basikal ni mcm org jakun ja gaya..hahahaha...sungguh la aku ketinggalan zaman.kuno.jakun..mak aku yg tak tau apa itu blog pon tau pasal basikal ni...

petang tadi apa lagi terus menggodek2 di rumah uncle google la aku cari mcm mana rupanya basikal letrik ni..nasib baik ada encik google a.k.a ayah angkat aku ni..kalau tak sampai ke sudah la aku jadi manusia jakun tak tau apa itu basikal letrik..

ni yg design mcm basikal..murah sikit la

hah ni pulak yg mcm skuter..cantikkan..hehe..tiba2 rasa mcm nak la pulak..tak dpt yamaha ego,,dpt basikal letrik pon jadi la..ayat manusia desperate..hee~ yg ni dlm RM2000+..


tgk tu advantage dia...macam best ja kan..tadak sapa2 ke nak hadiahkan..ngahaha..

serba sedikit info kalau ada sapa2 yg ada hati nak beli mcm tuan punya blog nih..peace=)

tapi kan...kalau la.. emm kalaula....malu la nak cakap..heee~..cakap jugak la..kalaula...

dapat vespa macam ni pon aku suka jugak..hehehe..peace~~


*credit to mr google for all of the pics ^_^*




Sunday, December 19, 2010

dapat 4 flat!!!







manusia : weh result cana

aku : mestila 4 flat(muka konfiden)

*********************************************

tengok betapa angkuhnya saya kan..hehe..tapi jgn risau,,dialog di atas hanya berlaku dlm imaginasi aku semata-mata yg juga merupakan sebahagian drpd rancangan jahat aku utk canang kat semua org yg bakal sibuk2 nak tanya pasal result exam aku yg da keluar tu<-- penat ah ckp senafas ja camni..idea jahat ni muncul bilamana aku tgh stress sbb tak boleh nak masuk website uni aku disebabkan server yg busy terlampau mengalahkan perdana menteri..

hee~sapala aku ni..mana la layak nk dpt 4 flat kan..aku kan ratu tidur..dlm kelas tido,,balik rumah tido..study pon entah hapa2 ja..huhu..kalau aku yg dapat 4 flat tu mmg kenduri la 3 hari 3 malam kan..hahaha..

pagi semalam bgn2 ja tido tak sempat breakfast lagi da dpt mesej dr member aku..katanya pukul 6 petang hari tu da bole check result(terus hilang selera nk breakfast)..tapi aku da bole agk mesti la buzy gila kan line dgn manusia2 yg nak tengok result jugak,,so sebagai seorang insan yg agak baik hati dan bertimbang rasa(ada kaitan ke..hehe) aku pon try la buka tgh2 malam sket kan..hehe..

since dapat mesej dari kawan aku yg cakap result nak keluar hidup aku terus jadi sgt tunggang terbalik tau..takut gila...mcm2 bermain kat fikiran ni..dekat mata pulak dok terbayang2 ja huruf F kaler merah besar2 kat result aku..okeh agak over sbb byk sgt tgk tv..hehe..last2 nak hilangkan keserabutan otak aku nih aku tidor je sepanjang2 hari tu..hahaha...alasan nak tidur sebenarnya..kan da cakap tadi aku ni ratu tidur..sleeping beauty pon tergugat tau dgn aku..kih3..

okeh berbalik kpd cerita check result tadi..dlm pukul 12 tgh malam gitu la aku try la bukak lagi sekali website aku punya uni..dgn penuh kecuakan ketakutan kecemasan dan mcm2 ke lagi la..hoho...tapi try punya try punya try tak boleh jugak...adoiiyaii...mmg geram tahap tak ingat la time tu..berjam2 aku try tak boleh2 jugak..tak sangka pulak ramai la pulak manusia2 yg baik hati mcm aku nak check tgh2 malam..kalau aku tau aku cek ja awl2 tadi..sampai pukul 3 pagi kot aku dok mencuba jaya dgn tabahnya,,still tak boleh masuk..terkorban masa tidor aku camtu ja...ni nak marah ni..hehe..akibat kegeraman yg sgt membuak-buak dlm diri aku ni,,makanya muncullah idea jahat nak bagitau aku dpt 4 flat kat semua org..hahaha...peduli hapa...sapa suruh line bengong..tak bagi aku masuk tgk result aku berapa..kah3 okeh tak lawak..

tapi oleh sebab dalam diri aku ni masih tersisa sikit lagi sifat2 kejujuran kan,,maka tak sampai hati la pulak kan nak tipu org..see..baik tak i..hehe..bgn je tido pagi esoknya...apalagi dgn tak basuh muka terus aku pegi jenguk pc dulu..huhu...nampak tak betapa berkobar-kobarnya aku nak tgk result aku yg tak seberapa tu..hehe..try punya cuba punya try beribu2 lemon kali still tak boleh masuk jugak..hampeh sungguh la..time ni mmg da betul2 bengang da ni..aishh..muka da bertukar jadi hijau da ni...sikit lagi nak angkat pc buang dalam longkang ni..tiba2 eehhh da bole masuk la..haa tau pon takut..hehe...apalagi cpt2 la aku log in masuk...nnt tetiba busy balik line tak ke naya..huhu..

sungguh berdebar ye tuan2 dan puan2 saya ketika ini..sambil dok log in tu mcm2 doa da aku baca..segala macam doa yg terlintas aku baca..takut punya pasal kan..bila masuk ja terus terpapar la result aku..apalagi ternganga la aku...gila tak sangka...siriyes aku sgt tak sangka aku dpt result cam tu...rasa cam nak nangis pon ada..tapi air mata tamau keluar la pulak..heee~ tiba2 ja lacrimal glands aku jadi kering kontang..kurang vitamin agaknya..huhu..

alhamdulillah,,result aku biasa2 ja..tak la dapat 4 flat kan..huhu..tak la gempak mcm orang lain..tapi aku still bersyukur gila dgn result yg aku dpt..usaha tak seberapa mana la nak dpt 4 flat kan..huh mmg angan2 yg takkan kesampaian smpai bila2 la kan..syukur sgt2..terima kasih sgt2 ea lecturer2 ku semua...tapi kan aku mmg rasa lecturer2 aku bagi markah kesian kat aku la sbb tu aku bole dpt result yg agk best camni nih..hehe..apa2 pon thanks lagi sekali sbb bersimpati dgn budak pemalas mcm saya...hehehe(gelak bajet comei) dgn mcm2 benda yg jadi time exam dulu aku rasa sgt berpuas hati da la dgn result aku sebagai budak first sem...hoho..^_^


buat2 la nmpak ea...hehe...^_~



notakakiitik : tahniah utk semua yg dpt result best2 tu..apalagi belanja la aku..hehe~

notakakiayam : tadak sapa2 ke nak bagi hadih..lappy sebijik ke..hahaha..*sambil kenyit2 mata*

Tuesday, December 14, 2010

awas:kanak-kanak zaman ini!!


di suatu pagi yg da agk nk tgh hari...
seorang makcik yg agk cun dan comel(*wink2) sdg khusyuk menonton tv yg sdg menayangkan last episode miss tres hermanas..
sementara itu,,3 org kanak2 lelaki (2 daripadanya ank sedara macik ini,,manakala lg sorang sepupu kpd macik ini) berlari-larian sambil menjerit-jerit dgn meriahnya di belakang si makcik..

makcik : heii kanak2...diamla..org nk tgk cerita la..kacau sungguh..shuhh3..pegi main jauh2
kanak2 A : takmau....nak main kat sini jugak..
makcik : eiii sibuk la....hampa ni saja kan nk sabotaj makcik..hari lain elok ja main kat luar..
kanak2 : (buat bodoh mcm tak dgr apa2 sambil terus bermain)

tiba2 suasana bertukar menjadi senyap sunyi mcm di kawasan perkuburan adanya..oleh kerana agak takjub dgn suasana yg tiba2 senyap,,si makcik yg comel ini menoleh-noleh ke kiri dan kanan mencari-cari ke mana gamaknya kanak2 yg bising tadi hilang...

makcik : aih bila hampa mai dok sini..tadi bkn main hingaq tak igt dunia..
(rupa-rupanya kanak2 yg bising td telah duduk dgn selesanya kat sebelah makcik ni menonton tv bersama..)

kanak2 B : hehehe..(gelak penuh makna)
makcik : da penat main??tu la lari sana lari sini...tau la production ATP byk pon..
kanak2 C : hehehe...(gelak penuh makna smbl mata tak lepas tgk tv)

tanpa mengesyaki apa2 si makcik kembali menoleh ke arah tv utk menyambung tontonan beliau yg tergendala seketika tadi..
alangkah terkejutnya si makcik ini sejurus terpandang apa yg terpapar di tv ketika itu..

makcik : oooooo....bkn main noh,,patutla tiba2 ja semua diam...mai dok tgk tv skali...ni rupanya..tak padan dgn kecik..kecik2 dah pandai...mmg nak kena hantar pi sekolah pondok la hampa ni..
kanak2 A,B&C : kah49870........
makcik :(tukar channel)

anda3 tahu apa yg menarik para kanak2 LELAKI yg bising td utk tiba2 duduk diam dan menonton tv??
nahh,,rupa-rupanya waktu tu,,margarita yg mmg dah sedia seksi menyeksa tu muncul di tv sambil memakai bi**ni..!!
pantang tgk pompuan seksi..aishh!!!

okeh...sekian..


*budak-budak zaman sekarang!!!*
di dunia tanpa sempadan..*sigh*
=_='


notakaki: margarita tu watak plg jahat dlm drama miss tres hermanas nih..tu yg berbaju merah kat bawah tu la orgnya..


Sunday, December 12, 2010

sekolah paling menggerunkan!!!

*credit to lynn for the tittle..hee~^_^

menggerunkan..
mengerikan..
menakutkan..
mencuakkan..
apa lagi perkataan yg sesuai ya..hehe..
pernah tak anda3 sekalian jumpa sekolah yg mcm ni..

*****************************************************

aku tak tau mcm mana nak mulakan cerita,,tapi sekarang ni aku tgh dlm proses nak dapatkan lesen kereta..sepanjang hidup aku sewaktu sekolah dulu aku tak pernah rasa sgt takut dan menyampah nak pergi sekolah..(exception utk waktu2 aku tak siapkan homework)

tapi sekolah memandu tpt aku belajar ni da berjaya buatkan aku rasa sgt takut nak ke situ mengalahkan budak2 kecik yg takut nak pergi sekolah sbb takut kena cucuk dgn nurse kat sekolah nanti(aku ada kwn yg tamau pegi sekolah sbb ni okeh).. serius aku sgt takut..tetiap kali nak pergi ja mesti jantung rasa macam nak tercabut..gigi rasa nak patah..pancreas rasa nak pecah..

tak sangka pulak sgt susah nak dapatkan lesen..aku rasa lagi senang nak dapat 12A dlm SPM dari nak dapatkan lesen kereta tau..maybe aku yg malang kot sbb dpt cikgu yg sgt lah garang mengalahkan cikgu disiplin kat sekolah..tetiap hari aku kenyang dgn amarah dan tengkingan dia ja...sedih2..

nasib baik la dia dapat anak murid yg baik mcm aku tau(sambil kembang2 hidung..hehe)..dia kata apa pon aku diam ja..walaupon hakikatnya mulut aku ni sgt la gatal nak menjawab balik segala apa yg dia kata kat aku tu..heii tolongla faham..aku ni tak pernah pegang stereng la before ni..so,,jgn la nak expect aku ada skill mcm micheal schumacher..kalau aku ni dah terer tadak la aku terhegeh-hegeh nak pergi belajar memandu lagi..baik aku dok rumah tgk tv ja lagi best la..

aku punya cikgu ni kan dia punya expectation kat aku mcm aku ni da ada pengalaman drive 30 tahun tau..padahal ni la first time aku pegang stereng..semua kena perfect...salah sikit alamatnya kenyang la aku hari tu dgn tengkingan..aku ni pulak da la jenis mudah gelabah..bila buat salah,,kalau org marah2 lagi la bertambah2 kegelabahan aku tu terus tatau nak buat apa..jadi serba tak kena..

waaaa...cepatla habis semua ni...da cukup sengsara dah hidup aku ni...aku da penat balik dgn muka masam tetiap kali lepas kelas dia..da penat nak ngumpat2 dia bila blk rumah..ni ja yg aku mampu buat nak lepaskan geram aku..heee~nak melawan depan2 nanti dikata kurang ajar pulak kan..



Thursday, December 9, 2010

kisah aku dan stoking





okeh,,besempena dgn krismas yg bakal tiba tak lama lagi,,mari kita bercerita tentang kisah 'STOKING'..bkn stoking busuk ya..hehe..mesti anda3 semua tertanya2 kan kenapa mesti stoking,,kenapa bukan pasal santa claus ker,,pasal pokok krismas ker...okeh aku da nampak kepala korang yg terangguk-angguk tuh...hehe..jawapan aku kenapa aku nk bercerita pasal stoking adalah sbb ini cerita aku...so,,ikut suka aku lah nk bercerita pasal apa pon..kalau korang nk cerita pasal santa cerita la sendiri...ngahahaha....=p

sebelum tuh ada tak yg tak tahu stoking tu apa??tak ada??oke,,bagus2...hehe..stoking ni bagi aku mcm baju utk kaki la...bkn bdn je tau yg perlukan baju,,kaki pon perlukan baju jugak tau..malu la dia kalau korang tak bg dia pakai baju..hoho..tapi bg org2 bkn islam yg sambut krismas,,stoking ni mereka gunakan utk gantung2 ala2 hiasan gitu...tujuannya supaya santa claus letakkan hadiah utk diorang kat dlm stoking tuh nnt...eehh,,betul ke nih..betul la..kalau tak percaya pegi la tanya santa claus sniri..aku baru jumpak dia dkt kedai borong din td..=p

tgk tu santa claus siap ltak duit lg dlm stokin tuh..hehe

tp apa yg aku nk ceritakan hari ni bkn pasal stokin yg org guna utk krismas tu yerr...ini pasal stoking yg aku gunakan..aku mmg dah terbiasa pakai stoking kalau kluar dari rumah since sekolah menengah lagi..sbb dulu wktu sekolah mmg diwajibkan utk pakai stoking bila keluar..lagipon kaki perempuan tu kan aurat..so,,mmg patutlah kita pakai stoking kalau nk kluar rumah..alang2 nak tutup aurat tu tutuplah dgn sempurnakan..apa salahnya bukan susah pon nk pakai stoking tu..bagi aku kalau tak pakai stoking tu sama ja la mcm tak pakai tudung..kalau tudung utk tutup aurat di bahagian atas,,stoking pulak utk tutup aurat kat bahagian bwh..kalau korang nk tahu,,mcm2 tau org(terutamanya lelaki la) bole tau pasal diri seorang perempuan tu hanya melalui kaki sj..ini kata ustazah aku waktu di sekolah dulu..

okeh,,nampaknya aku da jauh termelalut..hehe..back to the story..al kisahnya tgh hari td mak aku ajak pergi kenduri kahwin adik makcik aku( makcik ni isteri adik mak aku..aish pening2) mcm biasa aku akn jadi org terakhir yg bersiap..hehe..biasa la perempuan kan..bila semua dah keluar apalagi kalut lah aku sorang2 kat dlm rumah tu..dgn tudung buat perangai hari ni..dgn sakit perut lagi...haish,,kira serba tak kena la hari ni..

lepas bersiap ala2 kadar(tudung pon tak sempat pin tau) terus aku capai beg nk keluar...tiba2 terdengar kaki aku membebel2 yg aku tak bg dia pakai baju lg...terus la patah blk nk g carikan stoking utk kaki aku yg cantik nih..ahha...cari dlm almari tak jmpa...cari dlm luggage baju kat bwh..tadak jugak...aish,,time2 kritikal cenggini la suma benda pon nk mengghilangkan diri kan..sabotaj ke hapa ni..last2 teringat luggage besar kat ats yg tak dikemas2 lg tuh..(aku mmg tak berniat pon nk kemas luggage besar tu sbenarnya,,sbb nnt bila naik sem baru trus nk angkut ja luggage tu blk kajang...hahaha..kerja org pemalas tp bijak..kan3..ngeh3)

selongkar punya slongkar(da mcm ala2 segmen jom selongkar dlm fuhh pulak..hehe) last2 jmpak jugak dgn objek yg dicari...fuhhh lega...jumpak jugak stoking coklat aku tuh...dok berlipat elok lagi...hehe...lepas da jumpak tuh terus lari ja masuk dlm kereta sbb abah da nk kunci pintu rumah..takpa...sabar ye kaki nnt aku bg kau pakai baju dlm kereta..

masuk ja dlm kereta aku letak je stoking tu ats riba sbb malas nk pakai lg..nnt dkat2 nk sampai pakai la kan..hehe...buat apa nk pakai awl2..nnt busuk pulak stoking aku...hahaha..

bila da dkat2 nk sampai,,aku pon buka la stoking aku yg kononnya berlipat cantik-mcm-baru-keluar-kedai tuh..then terus sarung ja kat kaki...tiba2 kan...knapa aku rasa ada yg pelik dgn stoking aku ni eh..ish3...musykil nih...takkan ada org sabotaj kot...nak sabotaj pegi la sabotaj najib ke datuk K ke...sabotaj aku buat apa..aku bknnya glemer pon..

mcm mana pulak stoking ni boleh tembus kat dpan ni..apakah...aish...pelik sungguh... angin sejuk ja rasa berhembus2 kat jari2 kaki yg tembus dr stoking tuh...mcm mana boleh ada lubang kat dpan stoking nih...besar pulak tu..muat lima2 jari keluar..haish,,pelik sungguh..

belek punya belek punya belek punya belek,,,,,,,,,,,,,,cesss...rupa-rupanya apa yg aku pakai tu bkn stoking la....tu handsock lah makcik oiii.....kah53987....jom gelakkan diri sendiri..adoiyai camana la bole tesalah amik handsock pulak ni...hahhh sudah...camana nk buat ni...kalo pakai dlm kasut bole la cover2...tp nnt bila nk msk dlm rumah kenduri nnt camana...tak ke nmpak mcm org gila pakai handsock kat kaki....hahaha...nmpak muka cam waras...tp pakai handsock kat kaki..betul ke tak budak nih...hahaha...tak rela2...


and the rest is history lah...tamau ah cita lebih2 apa yg jadi lpas tuh...gunakan la imaginasi anda2 sendiri fikirkan apa aku buat last2 dgn handsock tuh...yg pastinya aku dpt mengelakkan diri dr jadi mcm org giila-terlepas-tanjung-rambutan yg pakai handsock kat kaki...kah3...=D

so,, lepas ni kalau nk ambik stoking sila tgk dulu betul2 ea...jgn main taram ambik ja..kain stoking dgn kain handsock kan lebih kurang sama ja...jgn tersilap ambik pulak...hahaha...amat la bahaya kalau2 perkara ini terjadi kepada diri anda..


rasa2 ni stoking ke handsock...hahaha...


^_^

Tuesday, December 7, 2010

1432


salam ma'al hijrah 1432..

have some good changes.

and

enjoy our life.

in right way.

may Allah bless =) ♥♥

Sunday, December 5, 2010

bersyukurlah 2


ini sambungan utk entry sebelum ni...

mcm biasa lah lpas di'drop'kan oleh inchek fasi kat kajang lalu bertebaranlah kami mencari lokasi yg sesuai utk buat jualan msg2..aku dgn 2 org lg kwn aku plan nk try kat dlm satu shopping mall kat pekan kajang nih...sapa yg biasa dgn kajang tau lah kot apa namanya mall nih sbb kat kajang nih bknnya byk sgt pon shopping mall..alor star lg best la..(ayat agk beremosi ya..padahal kat situ la tpt aku akn bershopping sekarang dan utk 4 thun akn dtg..agk lupa daratan seketika..)hoho..so..kami pon masuklah smbil survey2 manusia2 kat dlm tu..survey ja tau sbb keberanian tuh tak brapa mantop lg nk menegur orang2 kat situ..hehe..

lepas survey2 bagai then kami decide tunggu kat pintu tpt org keluar masuk sbb tpt tu kan laluan org ramai...so nmpak mcm agk strategik la..tp kami tunggu kat sebelah luar la..then tunggu punya tunggu mmg ramai lah org yg lalu lalang tp satu pon tak ditegur...hehehehe...iya la da msg2 dok lawan tolak2....adeihh sungguhla aku ni tak berbakat nak jadik businesswoman..*sigh*

bila da penat menunggu kat situ then kami decide utk pegi cuba nasib kat tpt lain pulak..da gaya mcm org melancong ja kan bukannya org berniaga..hehe..nasibla..waktu nak kluar dari kawasan tu tiba2 kami nmpak sorang pacik ni tgh lepak baik punya kat tangga dpn pintu masuk lagi satu shopping complex ni(ayat keling apakah ni...pandai2 la ea faham2kan sendiri..almaklumlah da lama tnggal BM nih..hehe)pastu tolak punya tolak last2 aku yg ditakdirkan utk pegi bercakap dgn pacik tu..tp member2 aku tuh teman lah..

aku (sambil senyum secun mungkin):assalamualaikum pacik..kami ni dr unikl..kami tgh ikuti kem keusahawanan...bla...bla..bla..bwat praktikal jualan..bla..bla..so..pacik nk tgk tak brg2 kami???

pacik:takpa la..pegi la jual kat dalam..(ckp tp tak tgk pon muka kami...tau la tak cun mcm fasha sandha)

then kwn aku nyampuk:tengok2la dulu pacik..tamau beli pon takpa...

pacik:takpa2...pegi masuk jual kat org2 kat dalam..

aku:ok...terima kasih pacik..

kami pon pegi la blk tpt yg first2 kami tunggu tadi sambil bebncang nk msuk ke tak..sbb group lain pon da ramai kat dlm tu...tgh2 syok bebincang tiba2 pacik tadi lalu sebelah kami..pastu dia ckp nak masuk dalam buat report..rupa2nya dia security kat situ..kami pon tunggu hapa lagi terus blah ah dari siti..cangak g tunggu kat situ...buat dia angkut geng2 dia nnt tak ke haru..huhu..

setengah jam lepas tu kami teserempak dgn member2 dr group lain..then diorang pon cerita la yg diorang kena halau masa tgh buat sales kat dlm tu...managment situ ckp diorang tak dpt apa2 info pon pasal program kitorang sedangkan kitorang mmg da ada surat pelepasan dan kebenaran pon..malas kan nk gaduh2 lantak la..yg kawan aku dr group yg kena tu da nangis2 da...da la asyik kena reject pastu kena halau pulak..sapa tak stress..tengah2 hari yg panas pulak tu..aish..mmg menguji kesabaran betul...pastu da tatau sgt nk buat apa kami pon duduk la beramai2 kat kaki lima dpn mall tu smbil menganyam ketupat dgn meriahnya..hehe...tgh2 syok ngumpat tetiba ja terperasan ada sorang mamat ni dok lalu lalang dpn kitorang 3 4 kali smbil bawak walkie talkie..hahh mmg sah ah security lah tu..dok intip2 tgk kami dok buat apa...heii hello..kami tak hingin da la msk mall anda..kedekut gila...bukannya org nak bom ke hapa...sekali aku bom btol2 baru tau..eeeiii...mmg membengkakkan usus betolla..apa ingat kami nih PATI ke hapa nk intip2..takpa2 lpas ni aku boikot mall tu 2 bulan..hehe..

da tak tahan sgt kena usha mcm org myanmar yg tadak visa,,last2 kami g lepak kat kfc...lagi best..ahha..ada aircond bagai..bole gak mkn2 wedges...hehe

lepas lalui mcm2 pengalaman dan bejumpa dgn mcm2 manusia barula aku sedar bukan senang nak cari duit nih..selama ni tak tau pon susahnya nk dpt walau satu sen..iya la selama ni senang2 ja dpt dari mak abah..takyah pon bejemur tgh2 panas or dgr caci maki org setakat nak duit belanja tuh..baru la sedar bukan senang nak berjaya..barula sedar betapa tak bersyukurnya aku selama ni..barula sedar betapa hidup ni sebenarnya bukanlah sesenang yg disangka..barula sedar betapa pentingnya kita layan org dgn baik tak kira sapa pon..barula sedar bukan senang sebenarnya jadi salesman/girl..huhu..

so moral of the story:
+ bersyukurlah dgn keadaan kita sekarang...kalau kita igt kita hidup susah ada org yg hidup lagi susah..
+ bersyukurla sebab diberi peluang teruskan belajar sampai ke u...kat luar tu belambak2 lg manusia yg tak berpeluang nak ke sekolah pon..
+ bersyukurlah dgn ilmu yang kita ada..kalau takda ilmu fikirlah apa akn jadi masa2 akn dtg nnt..ni baru jd salesgirl ja....bayangkan la org2 yg jadik buruh tu lg la susah hidupnya..
+ bersyukurlah dgn rezeki yg kita ada sekarang...jgn kedekut utk kongsi dgn org lain..sbb harta tu bkn bole bawak masuk kubur pon..tp tak bermakna bole berbelanja ikt sedap hati..berkongsi la dgn org yg memerlukan..bantula mereka yg memerlukan..kaya pon kalau kedekut tak guna la..
+ layan semua org dgn baik tak kira sapa pon org tu..especially salesman la kan..hehe..
+ sokongla barangan buatan org islam..igt org2 islam punya barang tak berkualiti ke hah??
+ jgn pndang rendah dan anggap hina kat org yg jadi jurujual ni...kalau tak berminat dgn mnda yg dijual tolak dgn baik...jgn tengking2(sbb kitorang kena tengking jugak tau..sob3~)mereka pon manusia jugak..and maybe bukan kehendak mereka pon utk buat kerja tu tp keadaan yg memaksa...at least mereka2 ni ada gak usaha nk cr rezeki halal tau dr org yg kaya raya sbb merompak..
+ malu biar bertempat..
+ last but not least...jgn carik suami yg kerja salesman kalu nak hidup senang...hahahaha...^_^

sebenarnya ini baru satu drpd beribu pengalaman yg aku lalui sepanjang menyertai program ni..tu tak kira lg dgn waktu kena marah dgn macik yg ala2 mak datin,,pacik yg sgt sarkastik dan mcm2 lg la...rupa-rupanya banyak perangai2 manusia yg kita tak sangka sebenarnya wujud dlm diri rakyat malaysia ni..tp tak semuanya tak baik...ada yg baik tu beli semata2 nk bg sokongan kat golongan muda remaja cam aku nih supaya tak putus asa dgn apa yg kami buat...terima kasih lah pada yg memberi sokongan...dan terima kasih jugak buat yg tak memberi sokongan tu sbb anda telah memberikan kami pengalaman dan memori yg sgt tak ternilai dgn perbuatan anda...kepada sapa2 yg rasa teringin nak join kem ni silalah apply msuk unikl thun dpan..(skali lagi iklan komersial..hehe)..

tp sekurang-kurangnya aku rasa tak rugi la join kem ni sbb byk pengalaman baru yg aku dpt...terima kasih jugak buat MARA dan pihak unikl sbb buat program mcm ni...tujuan MARA buat kem ni pon sbb nk ajr student dia berdikari tanpa harapkan org lain bila da grad nnti..lastly kem ni mmg BEST la!!!!!!ngee~ =P..tp kalau buat lg tahun dpan aku da tamau join..haha..

**notakaki: 1)lupa nk bagitau brg2 yg kitorang kena jual ni produk2 industri kecil mcm kopi,kerepek,,shampoo,sabun and jual lak ala2 jualan langsung la.
2)hasil dr jualan setiap ahli dlm group aku dptla RM13 sorang..kira untung bersih la..ok la dr tak dpt apa2 kan..bole gak g mkn KFC..hehe..tp ada gak group yg dpt dkt2 RM100 sorang..
3)utk habiskan stok kitorang yg berlambak tu last2 kitorang buat sales dr rumah ke rumah tau..tgh2 hari buta okeh..tolongla kagum..haha..


ni la muka2 bakal2 usahawan berjaya nanti..hehe..

Saturday, December 4, 2010

bersyukurlah

pernah tak rasa dijemur tgh2 panas terik...
pernah tak rasa sgt tamau buat bnda tu tp kena buat jugak...
pernah tak rasa tak dilayan bila kita bercakap..
pernah tak rasa dipandang macam alien dari planet pluto...
pernah tak rasa di'ambush'...
pernah tak rasa dihalau..
pernah tak rasa di'reject'..

pernah tak rasa macam mana perasaanya jadi seorang 'salesgirl'..



hah..kalau nak tau semua tu la yg aku kena rasa masa aku jadik peserta satu kem nih..
kem ni mmg sgt bagus dan best se'best' namanya...hehe..sebab nama kem ni pon kem u best a.k.a 'kem usahawan bestari'..hah ni lah keistimewaannya jadik student kat uniKL dan anak MARA..uni lain mana ada kem mcm nih tau..(yeah..ayat promote uniKL..hoho)

1st time dengar nama kem ni mcm best ja kan...semangat pon bekobar-kobar la nak join kan..kononnya lah..
sebenarnya kitorang bdk2 1st sem nih diwajibkan join kem ni..iyala sapa nk join program yg buat time2 cuti sem..nasib la kan jadik budak 1st sem ni..asyik kena buli je..*sigh*..tp da dgr nama mcm agak SERONOK ja kan...so tak kisah la even mula2 ada gak la perancangan nak buat tunjuk perasaan bakar bendera tu kan...hehehe...

actually kem ni berkonsepkan keusahawanan...kiranya nak mengajar cara2 utk jadi usahawan berjaya la..so hari2 pertama tu kira ok la kan...dengar ceramah je...makan pon free..kira sgtlah bersenang lenanglah kami2 di sana..tp tu lah kan...orang dulu2 ada ckp besusah-susah dulu besenang-senang kemudian...oleh sebab kami nih dah besenang-lenang dulu maka dgn itu wajiblah kami besusah-susah kemudian kan...

masuk ja hari kedua petang tu kami semua kena buat praktikal jualan...bayangkan setiap group dibagi brg2 benilai lebih kurang RM200++(tak ingat la harga sebenar..hehe) dan kami kena habiskan brg2 tu sbb kami kena bayar balik harga brg2 yg dibagi sbgai modal insan tuh..huh..tp part yg plg best untung dr jualan tu masuk poket sendiri..hahaha..so biasalakan mula2 semua pon bersemangat tak igt lah nk pergi jual brg...aku punya group kena hantar buat jualan kat pasar malam...hahahahahahaha....mmg lah sgt lawak sbb dlm group aku nih suma pon pemalu especially aku lah kan...hahaha..(ini kenyataan okeh ^_*)..so bilanya nak approach org msg2 lawan tolak..last2 org tu blah camtu aja..adeiih..tp demi memikirkan mana nk cari duit nak bayar blk modal tu so terpaksa la tebalkan gak kulit muka pegi promote kat org yg lalu lalang..owhh tak penah2 aku buat kerja2 camni..sgt malu okeh..rasa mcm nak ja buat plastic surgery tukar muka sbb tamau bg org cam..hehe..

bila msk ja hari kedua dan ketiga muka msg2 da tak rela tp kena paksa gak keluar buat sales sbb nak menghabiskan brg2..masa tu mmg la dlm hati rasa aku da tamau da buat kerja2 camni...ni 1st and last..tamau da lpas ni...tp esoknya kena gak buat lagi...sgt la terseksa jiwa raga bakul suma..hari kedua mmg kami kena kluar dari pagi smpai la ptg..boleh bayangkan la mcm mana rasa penatnya tu..penat kena reject lagi...penat bejalan2 keliling pekan kajang tu la...penat nak tahan malu lagi...penat nak layan org nak ngorat lagi...hahahaha...agak perasaan ya di situ..^_^

tp mmg la byk sgt pengalaman kita dpt bila buat kerja2 camni..mcm2 ragam manusia kita boleh tgk..ada yg baik ada yg sombong ada yg sgt kejam dan mcm2 lagi la...kalo nak diceritakan satu2 mmgla smpai 3 kali jumaat lg pon tak habes..=p..tp satu pengalaman yg plg takkan dilupa sampai bila2 waktu kitorang buat jualan kat satu shopping complex nih(nama dirahsiakan yer)..bersambung..

Thursday, December 2, 2010

......


"All humans are dead except those who have knowledge; and all those who have knowledge are asleep, except those who do good deeds; and those who do good deeds are deceived, except those who are sincere; and those who are sincere are always in a state of worry."

~imam shafiee(RA)~

Monday, November 29, 2010

cuti oh cuti..

bila sebut ja cuti semua org suka..
ya la kan..sapa tak suka dpt cuti..
tak kira la cuti apa pon..
janji sebutannya C.U.T.I
smpai kekadang tu ada yg sanggup menipu semata-mata nk dpatkan cuti..
*oh agk terasa ya di situ..=p*

sekarang ni mestila bebudak sekolah yg paling seronok skali..
ea la..tgh cuti sekolah kan...
begembira habislah...

tapi kan..bkn bebudak sekolah je yg begumbira tau time cuti sekolah ni..
tp golongan2 yg da tak sekolah cam aku ni pon tak kurang jugakla gumbiranya..
hehehe...
mau tak begumbira suka ria hati bagai..
bila time cuti sekolah ni la org berebut-rebut nak kawen..
da tu apa lak kaitannya org nak kawen tp aku lak yg tlg suka hati lelebih...
bkn aku yg nak kawen pon kan...
hohoho..
sebabnya...
bila semua org
pon nak kawen time ni..
makanya..bykla kenduri kawen kan..
bila byk kenduri kawen..
so...
so......
so so so,,,,,,
jadinya.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
takyah lah aku kena dera masak kat umah...
ngahahahahaha......
bole la begoyang kaki jd mem besar je kat rumah..
hahahaha....
mmg ah masyuk abeh..
da la tayah ngadap buku2 yg tebal cam kamus tu...
pastu ditambah pulak dgn bole duduk2 besantai ala2 puteri bukit tunjang gitu..
pastu diadun sebati dgn tontonan rancangan tv yg best2..
fuhh...mmg tak ke mana da la..
tu tak kira dgn bantal2 yg empuk lg tuh..
hehehehe...
tak pegi holiday jejauh pon da tak kisah kan..
kalo da beholiday kat rumah tu lagi best...
apa nak dikalutkan pegi holiday jauh2..
buang duit byk2...
duduk ja rumah..
tetiap hari pegi
mkn kenduri..
jimat duit...
hehehehe...
bagi org yg malas mcm beta ni,,ini la time yg mmg ditunggu2..

akhir kata HAPPY HOLIDAY semua!!!

Sunday, November 28, 2010

~again??~

p/s : sila abaikan tittle di atas

bila dah lama tak menulis..
jari2 pon da terasa keras..
(bajet mcm penulis tekenal..hehe..)
otak pon da terasa beku mcm baru kluar dr igloo..
idea pon da jd hdup segan mati tak mau..
so,,solutionnya????
jom sambung tido..
kot2 la dpt idea dlm mimpi nanti..



notakaki: idea suda kering,,harap maklum..

Sunday, July 18, 2010

everything new!!!

bismillahirrahmanirrahim..

seperti yg anda suma ketahui sy dah slamat mndaftar di unikl kat kajang..
*tiba2 jd sgt skema ^-^*
and biasa la at first bz ngan orentasi bagai...
n ni bru ada masa teluang utk update blog..
tmbah2 lak ak takdak lappy sniri lg..
so ssah sket la nk update sllau kat sni..

life kat sni cam ok la...
sbenarnya kampus aku kat kajang..
tp ostel lak kat bangi..
agk jauh la perjalanan tu..dlm 20 minit gak la...

sebenarnya mood tu x brapa teruja pon nk becerita..
sbbnya aku still tgh sesuaikan diri dgn environment kat sini...
iya la environment baru kan...
environment yg sgt bebeza dgn apa yg aku penah lalui..
rasa sgt tkut kat sini..
rasa cam keseorangan..
mcm2 rasa ada..
tapi aku tau apa2 pon aku ttap ada allah..
yg akan sntiasa jaga dan lindungi aku..

masa pon rasa cam sgt lmbat la belalu..
mcm kura2 je...
huhu..

ahh sudah...otak suda kontang nmpaknya...
da tatau nk tulis apa...
nnt la bila mood teruja tu dtg...
aku tulis lagi..


p/s:harap maaf..entry ini agk bosan sbb ketiadaan mood utk mnulis..=(