Sunday, December 12, 2010

sekolah paling menggerunkan!!!

*credit to lynn for the tittle..hee~^_^

menggerunkan..
mengerikan..
menakutkan..
mencuakkan..
apa lagi perkataan yg sesuai ya..hehe..
pernah tak anda3 sekalian jumpa sekolah yg mcm ni..

*****************************************************

aku tak tau mcm mana nak mulakan cerita,,tapi sekarang ni aku tgh dlm proses nak dapatkan lesen kereta..sepanjang hidup aku sewaktu sekolah dulu aku tak pernah rasa sgt takut dan menyampah nak pergi sekolah..(exception utk waktu2 aku tak siapkan homework)

tapi sekolah memandu tpt aku belajar ni da berjaya buatkan aku rasa sgt takut nak ke situ mengalahkan budak2 kecik yg takut nak pergi sekolah sbb takut kena cucuk dgn nurse kat sekolah nanti(aku ada kwn yg tamau pegi sekolah sbb ni okeh).. serius aku sgt takut..tetiap kali nak pergi ja mesti jantung rasa macam nak tercabut..gigi rasa nak patah..pancreas rasa nak pecah..

tak sangka pulak sgt susah nak dapatkan lesen..aku rasa lagi senang nak dapat 12A dlm SPM dari nak dapatkan lesen kereta tau..maybe aku yg malang kot sbb dpt cikgu yg sgt lah garang mengalahkan cikgu disiplin kat sekolah..tetiap hari aku kenyang dgn amarah dan tengkingan dia ja...sedih2..

nasib baik la dia dapat anak murid yg baik mcm aku tau(sambil kembang2 hidung..hehe)..dia kata apa pon aku diam ja..walaupon hakikatnya mulut aku ni sgt la gatal nak menjawab balik segala apa yg dia kata kat aku tu..heii tolongla faham..aku ni tak pernah pegang stereng la before ni..so,,jgn la nak expect aku ada skill mcm micheal schumacher..kalau aku ni dah terer tadak la aku terhegeh-hegeh nak pergi belajar memandu lagi..baik aku dok rumah tgk tv ja lagi best la..

aku punya cikgu ni kan dia punya expectation kat aku mcm aku ni da ada pengalaman drive 30 tahun tau..padahal ni la first time aku pegang stereng..semua kena perfect...salah sikit alamatnya kenyang la aku hari tu dgn tengkingan..aku ni pulak da la jenis mudah gelabah..bila buat salah,,kalau org marah2 lagi la bertambah2 kegelabahan aku tu terus tatau nak buat apa..jadi serba tak kena..

waaaa...cepatla habis semua ni...da cukup sengsara dah hidup aku ni...aku da penat balik dgn muka masam tetiap kali lepas kelas dia..da penat nak ngumpat2 dia bila blk rumah..ni ja yg aku mampu buat nak lepaskan geram aku..heee~nak melawan depan2 nanti dikata kurang ajar pulak kan..



7 comments:

nama.aku.lynn said...

skli tgok tittle sperti ku kenal..hahahah
thank u ade ak kt situ..hahahha

selagi bley bsabar utk tidak menghamburkan kata2,besabar je laaa..haha

macik said...

haha...mesti la..kita kna la mengenang budi seadanya..haha..

tu lah masih bersabar lagi la nih...kalau tak da lama keluar segala yg tak patut..hehe

Anonymous said...

kahkahkahkah..
blaja drve dgn sya jela mcik..
sure slmt 100%..hehehe
eh zaem amek lsen moto da er?

Afiqah said...

zaaimah...bsabar je la..hehe..bak kata lynn

macik said...

sya~eh2..sya komen la...ni bngga seketika ni..hahaha...

hanis~tgh bersabar la ni..sob3~tp x suka la ckgu tu..=p

Anonymous said...

hahaha Lawak laa...-oh man!

macik said...

oh man!!!
adeihh...=)