Sunday, December 19, 2010

dapat 4 flat!!!







manusia : weh result cana

aku : mestila 4 flat(muka konfiden)

*********************************************

tengok betapa angkuhnya saya kan..hehe..tapi jgn risau,,dialog di atas hanya berlaku dlm imaginasi aku semata-mata yg juga merupakan sebahagian drpd rancangan jahat aku utk canang kat semua org yg bakal sibuk2 nak tanya pasal result exam aku yg da keluar tu<-- penat ah ckp senafas ja camni..idea jahat ni muncul bilamana aku tgh stress sbb tak boleh nak masuk website uni aku disebabkan server yg busy terlampau mengalahkan perdana menteri..

hee~sapala aku ni..mana la layak nk dpt 4 flat kan..aku kan ratu tidur..dlm kelas tido,,balik rumah tido..study pon entah hapa2 ja..huhu..kalau aku yg dapat 4 flat tu mmg kenduri la 3 hari 3 malam kan..hahaha..

pagi semalam bgn2 ja tido tak sempat breakfast lagi da dpt mesej dr member aku..katanya pukul 6 petang hari tu da bole check result(terus hilang selera nk breakfast)..tapi aku da bole agk mesti la buzy gila kan line dgn manusia2 yg nak tengok result jugak,,so sebagai seorang insan yg agak baik hati dan bertimbang rasa(ada kaitan ke..hehe) aku pon try la buka tgh2 malam sket kan..hehe..

since dapat mesej dari kawan aku yg cakap result nak keluar hidup aku terus jadi sgt tunggang terbalik tau..takut gila...mcm2 bermain kat fikiran ni..dekat mata pulak dok terbayang2 ja huruf F kaler merah besar2 kat result aku..okeh agak over sbb byk sgt tgk tv..hehe..last2 nak hilangkan keserabutan otak aku nih aku tidor je sepanjang2 hari tu..hahaha...alasan nak tidur sebenarnya..kan da cakap tadi aku ni ratu tidur..sleeping beauty pon tergugat tau dgn aku..kih3..

okeh berbalik kpd cerita check result tadi..dlm pukul 12 tgh malam gitu la aku try la bukak lagi sekali website aku punya uni..dgn penuh kecuakan ketakutan kecemasan dan mcm2 ke lagi la..hoho...tapi try punya try punya try tak boleh jugak...adoiiyaii...mmg geram tahap tak ingat la time tu..berjam2 aku try tak boleh2 jugak..tak sangka pulak ramai la pulak manusia2 yg baik hati mcm aku nak check tgh2 malam..kalau aku tau aku cek ja awl2 tadi..sampai pukul 3 pagi kot aku dok mencuba jaya dgn tabahnya,,still tak boleh masuk..terkorban masa tidor aku camtu ja...ni nak marah ni..hehe..akibat kegeraman yg sgt membuak-buak dlm diri aku ni,,makanya muncullah idea jahat nak bagitau aku dpt 4 flat kat semua org..hahaha...peduli hapa...sapa suruh line bengong..tak bagi aku masuk tgk result aku berapa..kah3 okeh tak lawak..

tapi oleh sebab dalam diri aku ni masih tersisa sikit lagi sifat2 kejujuran kan,,maka tak sampai hati la pulak kan nak tipu org..see..baik tak i..hehe..bgn je tido pagi esoknya...apalagi dgn tak basuh muka terus aku pegi jenguk pc dulu..huhu...nampak tak betapa berkobar-kobarnya aku nak tgk result aku yg tak seberapa tu..hehe..try punya cuba punya try beribu2 lemon kali still tak boleh masuk jugak..hampeh sungguh la..time ni mmg da betul2 bengang da ni..aishh..muka da bertukar jadi hijau da ni...sikit lagi nak angkat pc buang dalam longkang ni..tiba2 eehhh da bole masuk la..haa tau pon takut..hehe...apalagi cpt2 la aku log in masuk...nnt tetiba busy balik line tak ke naya..huhu..

sungguh berdebar ye tuan2 dan puan2 saya ketika ini..sambil dok log in tu mcm2 doa da aku baca..segala macam doa yg terlintas aku baca..takut punya pasal kan..bila masuk ja terus terpapar la result aku..apalagi ternganga la aku...gila tak sangka...siriyes aku sgt tak sangka aku dpt result cam tu...rasa cam nak nangis pon ada..tapi air mata tamau keluar la pulak..heee~ tiba2 ja lacrimal glands aku jadi kering kontang..kurang vitamin agaknya..huhu..

alhamdulillah,,result aku biasa2 ja..tak la dapat 4 flat kan..huhu..tak la gempak mcm orang lain..tapi aku still bersyukur gila dgn result yg aku dpt..usaha tak seberapa mana la nak dpt 4 flat kan..huh mmg angan2 yg takkan kesampaian smpai bila2 la kan..syukur sgt2..terima kasih sgt2 ea lecturer2 ku semua...tapi kan aku mmg rasa lecturer2 aku bagi markah kesian kat aku la sbb tu aku bole dpt result yg agk best camni nih..hehe..apa2 pon thanks lagi sekali sbb bersimpati dgn budak pemalas mcm saya...hehehe(gelak bajet comei) dgn mcm2 benda yg jadi time exam dulu aku rasa sgt berpuas hati da la dgn result aku sebagai budak first sem...hoho..^_^


buat2 la nmpak ea...hehe...^_~



notakakiitik : tahniah utk semua yg dpt result best2 tu..apalagi belanja la aku..hehe~

notakakiayam : tadak sapa2 ke nak bagi hadih..lappy sebijik ke..hahaha..*sambil kenyit2 mata*

7 comments:

nama.aku.lynn said...

waaahhh!tahniaahhh babe!3.8?!waaaaaaa..bangga ak dengan ah!aku ni haa tah bpa nk dapatttt..doakan aku weyh!=)

macik said...

thanks..
nmpak ey..hehe..ak igt da abeh kecik da tu..huhu..
ala ag pon msti bole punya la..
keep on praying okeh..=)

nama.aku.lynn said...

weyh..tgok mata la weyh!hahahhahha~
thnks eh..doakan ak jugak..=)

Farah Hanim said...

tahniah zaem! belanje farahhh :)

macik said...

lynn~haha..terasa okeh..aku tau la mata ag mcm kanta pembesar mikroskop tu..haha..insya allah sama2 kita bedoa yerr..=)

farah~thanks farah..blanja??kna la sruh mara msukkan dwet elaun dulu..hoho..^_*
tp kan kalau ak blanja farah sapa nk blanja aku pulak..huhu..congrats utk farah jugak..farah dpt brapa ek..huhu

Farah Hanim said...

RAHSIA KERAJAAN la farah dapat bape.. hek hek. btw, congrats!!! :))

macik said...

oo rahsia kerajaan..taleh blanja la camni..haha..
msti gmpak nih tu yg smpai jd rahsia krajaan..
congrats utk farah jgak..=)