Wednesday, December 22, 2010

ketinggalan zamankah aku : basikal elektrik


sebenarnya aku rasa agak kuno dan ketinggalan zaman nak menulis pasal basikal elektrik ni..tapi nak buat mcm mana  dah aku mmg baru tau pasal kewujudan basikal spesies baru ni *blushing seketika*..kenapa tadak sapa2 pon bagitau aku pasal benda nih!!!(emosional sebentar,,harap maaf..^_^) sdeh ah cani..ntah2 aku org terakhir kot tau pasal basikal ni..sdeh lagi skali..

semalam smbil mkn sate,,aku bersembang dgn mak dan abg aku yg sulung..mengadu pasal hostel fees yg mahal nak mmpus (terima kasih kpd ukm sbb tmbah beban aku dan sebabkan rambut aku gugur dgn meriahnya sbb dok pkir mana nk cari duit) tau la kami ni menumpang hostel anda tp jgn la buli sampai mcm ni..

tiba2 ada iklan  yamaha ego LC yg baru tu kat tv..korang da tgk belum..sgt cun okeh skuter tu..huhu..trus aku ckp kat mak,, "mak moto tu la yg org nak beli tu"..hahaha...konfiden dan berani mati tak saya..da la duit pon tadak..ada hati nak beli motor mahal2 kan..bkn kata duit,,lesen motor pon tadak lagi da pasang cita2 setinggi gunung fuji nak beli motor..mmg sgt tak sedar diri..hee~ tapi apa aku peduli..yang pasti aku nak jugak motor tu..ngee~

benci la tgk..sbb cantik sgt..hee..bole tak benci sbb tu..=p

semua pon gelakkan aku...mak cakap kat aku bawak moto pon terkayuh2 lagi kaki kat tanah mcm kaki-itik-berenang-dlm-kolam ada hati nak bawak moto kat KL..huhu..hah tu la kan da kena kau macik..ambik kau sebijik..abang pulak tmbah,"belajar naik motor bg cekap dulu baru pkir nak beli"....uwaaa...tiba2 ja rasa mcm jatuh dari bumbung KLCC..hancur berkecai berderai bagai....even tadak lesen lagi tapi aku da pandai okeh naik motor even stakat brani merempit kat jln blakang aja..huhuhu..^_~
weeee~~

lepas tu abang cakap beli ja la basikal elektrik tu bagi kat dia...aku pulak blurr seketika..basikal letrik..apa benda tu???wujud ke???tak penah dgr pon..ye saya tau saya ketinggalan zaman..trus tebayang basikal yg kena kayuh2 tu la kan..terbayang2 aku kayuh basikal dgn gigihnya dr hostel kat bangi smpai kampus kat kajang,,siap naik highway lagi..sila bayangkan..okeh jujur aku tak rela..hilangla keayuan saya!!!konfiden aku cakap tamau,,nnt nmpak mcm budak sekolah ja naik basikal(demand kan..ngeh3)..malu la kat org..haha..


hahh..di saat ni la baru aku tau rupa-rupanya basikal letrik ni mcm skuter design dia..cuma dia tak guna minyak..tapi kena caj la mlm2 guna tenaga elektrik..baru aku tau rupanya basikal macam ni wujud..ternganga la mulut aku dgr abang dgn mak explain pasal basikal ni mcm org jakun ja gaya..hahahaha...sungguh la aku ketinggalan zaman.kuno.jakun..mak aku yg tak tau apa itu blog pon tau pasal basikal ni...

petang tadi apa lagi terus menggodek2 di rumah uncle google la aku cari mcm mana rupanya basikal letrik ni..nasib baik ada encik google a.k.a ayah angkat aku ni..kalau tak sampai ke sudah la aku jadi manusia jakun tak tau apa itu basikal letrik..

ni yg design mcm basikal..murah sikit la

hah ni pulak yg mcm skuter..cantikkan..hehe..tiba2 rasa mcm nak la pulak..tak dpt yamaha ego,,dpt basikal letrik pon jadi la..ayat manusia desperate..hee~ yg ni dlm RM2000+..


tgk tu advantage dia...macam best ja kan..tadak sapa2 ke nak hadiahkan..ngahaha..

serba sedikit info kalau ada sapa2 yg ada hati nak beli mcm tuan punya blog nih..peace=)

tapi kan...kalau la.. emm kalaula....malu la nak cakap..heee~..cakap jugak la..kalaula...

dapat vespa macam ni pon aku suka jugak..hehehe..peace~~


*credit to mr google for all of the pics ^_^*




6 comments:

nama.aku.lynn said...

hahhha..betul jgk la kan mak n abg ag cakap..kasik teror bwk dlu weh..bru nnt p tunjuk otai bwk kt kolumpoooo..hahha..

p/s:ak nk beskal pas ni kt kampus bila msk kolej dlm..yeay!=)

macik said...

heii aku da terer okeh(ayt taleh trima kenyataan)tnggu la nnt ak p mrempit sama itu adnan sempit..haha..

ala bila msk kolej dlm bwak keta la weh..apa brang bwak beskal..t kalo ak p mlawat ag xkn nk bg ak bonceng blkng beskal ag ja kot..hahahaha..

Zakiyah Zainon said...

hahahahaha...macam itik kayuh-berenang wakakakakaka...tepat sekali kata2 mak itu!

tu la..dok korea memanjang..gerek letrik dah bertahun wujud pun tak tau...

macik said...

huhu..org korea mana men nek gerek letrik..^_^

Anonymous said...

nk tnye ni..
moto ni model ape?
beli kat mane?
mmg hrge rm2000 ke?..

macik said...

sy x beli pon moto ni..
klau x slap ni bkn motor tp basikal..ala2 motorsikal tp x gna minyak..just gna kuasa elektrik..
rasanya kat kedai2 yg jual moto mmg bole dpt..harga dia around 2000 la..tp tatau la kot2 da trun da skrang harga dia sbb nk kata baru x baru sgt la mnda ni..
sorry klau x mmbantu sbb sy pon x tau sgt psal mnda nih..hee~
^_^