Friday, July 8, 2011

day 17-bilik impian

assalamualaikum

weh weh weh kau orang perasan tak blogspot dah berubah wajah.hahha.terkujat sekejap aku.jakun taktau nak tekan butang apa seketika.hahha.giloo.nih nak kena explore lebih ni.hahha.tapi serius aku dah pening sekejap dgn perubahan wajah baru ni.=p

oke oke nanti kita explore lebih lebih eh.sekarang kita bercakap tentang bilik idaman.hmmm aku ni sebenarnya tak lah cerewet sgt kalau pasal bilik nih.cukupla kalau sebesar padang bola sepak lengkap dgn katil king size,,tilam vono,,air cond 4 bijik,,tv sebesar skrin kat panggung wayang satu lengkap dgn speaker,,lantai berlapik karpet yg kalau dipijak tenggelam sampai ke buku lali,,dan lengkap dgn lain-lain perabot mewah dan berhadapan dgn taman bunga yg cantik yg ada tasik dan dusun buah so aku bole petik buah-buahan melalui tingkap aja dan berkelah dlm bilik(sekarang kan musim buah,,haruslah masuk sikit nama buah,,hoho).hahhhhhaaaahaa.gila kau kahwin dgn anak raja pon tak tentu lagi aku dapat bilik cenggini.kah3.tadak la aku merepek aja tuh.hehe.

tapi seriously aku ni jenis yg tak kisah sgt la pasal bilik tidur ni.janji selesa dan boleh buatkan aku tidur dgn lena tu pon dah cukup walaupon hanya berkatilkan tilam nipis,,hahha.aku ni bukan bole bagi bilik selesa selesa sgt,,nnt aku tidur tamau bangun-bangun dah.hahha.kalau ikut aku kat rumah ni aku nak tidur depan tv aja,,tak pon atas kusyen kat ruang tamu(ini mmg tempat rasmi aku utk tidur ptg2 okeh,,hahha).tapi oleh sebab mak aku akan marah dan cakap 'anak dara tak boleh tidur merata,,kena tidur dlm bilik',,jadi aku sbg anak yg tooat menurut aja.hahha.

tapi kalau ada org nak bagi aku bilik sebesar padang bola sepak mcm yg aku sebut kat atas tadi tu,,ehem ehem,,aku tak menolak la kan rezeki.ngahaha.jadi kesimpulannya bilik idaman aku ialah bilik yg boleh buat aku rasa selesa dan selamat bila aku berada kat situ,,bole buat aku rasa tenang dan damai dan yg paling penting bole buatkan aku tidur lena nyenyak.hahahaha.sekian.


ohh bestnya ada abang superman hensem teman tidur.=)
 


 
kau rasa best tak tidur atas kapal?hahha.bole la nak berangan konon2 macam pirates of carribean.kah3.




 
dapat bilik pelik pelik mcm ni pon best jugak kan.konfem masa tidur aku akan jadi 23 jam sehari.hahha.





 
tapi aku mcm lagi suka la bilik ni.simple aja.dan aku bole rasa mcm tenang kalau ada dlm bilik ni.hehe.


6 comments:

namaakulynn said...

kemain hang nak tdo dgn superman.gataii.hahahhaha.

aku nak yg last gak! ;))

iQaH @ $yA said...

Wahhhwah..senang la zaim ni...
boleh campak kat mne2 blik jer...hhehee

Nadzirah K. said...

Bestnye bilik tido die :)

makcik said...

lynn:haha..sekali sekala weh,,bkn selalu..haha..baru la rasa secure sket kalo ada abg superman.ngahahaha..

haip,,itu ak cop dlu..hahha..


iqah:hahha..bole jek,,tp jgn campak dlm blik stor dgn blik air udah la ya..hahahahaha...


nadzirah:haha,,ini blik tido dlm imaginasi semata,,hahaha..kalo dpt bebetul blik cenggini mmg tido aja la kejanya..tak keluar2 dah..haha

hAnis said...

wah2...zaaimah...tp kalu ak pun ak nk y bwh tu..:)

makcik said...

haish,,
itu aku punya..hahha..
(gaya rebut cam nak dpat bebetul ja kan..haha=D)