Saturday, July 2, 2011

day 11- gadjet oh gadjet

assalamualaikum

gadjet??rasanya aku tak punya apa-apa gadjet pon kot.maklumlah orang miskin,,mana mampu nak beli gadjet-gadjet bagai ni.student lagi pulak tu.jadi kena la pandai berjimat.duit yg ada kena digunakan secara bijak,,kalau tak alamatnya kena puasa la aku tetiap hari.mana nak bayar yuran lagi,,beli buku lagi.hehe.nanti bila dah kerja dapat gaji beriban-riban  baru la bole kau nak beli iphone kerr macbook ker,,ipad ker..hahha.

kadang-kadang teringin la jugak nak ada henfon canggih-canggih macam orang lain.biasa la remaja kan mudah terpengaruh.haha.tau tak kalau kat kampus kan tengok kiri touch screen henfon,,tengok kanan pon touch screen lagi.kiranya aku aja la lagi kot yg dok kuno sorang-sorang guna henfon kena tekan punat-punat neh.haish.tapi aku tau kita ni kena la pandai ukur baju kat badan sendiri.dah tau duit tadak lagi nak beli henfon mahal-mahal macam orang lain.henfon yg ada sekarang pon kak ipar aku yg bagi.lappy pulak kakak aku yg sedekah.kesian kan,,hidup atas belas ihsan orang aja.=(

tapi kalau ada orang nak bagi aku hadiah gadjet,,kecik tapak tangan selat melaka aku tadahkan.hahha^^

2 comments:

hAnis said...

ohh...:) gadjet...sebab tu aku xtau jwb sgt

makcik said...

hahha.tau takpa.