Monday, June 14, 2010

kemalasan

ouhh..knapakah sy sgt malas nk mengupdate blog keblakangan ni..
maybe sbb agk sbuk kot 2 3 hari ni..(sibukkah??)
ya sy mmg sgt2 sbuk..tmbah2 wktu siang..
sibuk bermimpi..hoho...
well..biasa la..gadis bekerjaya kan..huhu..
mlm bekerja,,siang berehat...
ngahahahaha...
kerja la sgt kaw makcik..
kerja membekukan otak..hehe..
*bajet mcm otak da cair sgt*

haha hari tu kan...tiba2 aku rasa cam telebih rjn..
maybe sbb telebih tido kot..
ngahahaha...
rasa energy cam byk jerk..
rasa mcm dpt energy superman..ahhaha..
so,,dr mmbazirkan energy tu bek aku bwat something kan..
then..aku pon try la buat kek kukus yg sdap ni..
so...post kali ni meh kita kngsi resepi kek kukus yg aku buat aritu..
hoho..tak sngka aku ada bakat tependam memasak rupanya..
ngeh3~~
*perasaan yg teramat*


bahan A
1 cwn tepung gandum
1 sudu kcik soda bikarbonat
1 sudu kecik baking powder
*ayak suma bahan2 di atas..x kisah brapa kali..
kalo rjn ayak la byk kali mcm macik ye...hak3~

bahan B
1 cwn coklat
1 cwn gula pasir
1 cwn mnyak masak
setengah tin susu cair
setengah tin susu pekat manis


3 biji telur ayam


mula2 ayak bahan A...then ketepikan..
pastu msukkan bahan2 B dlm satu periuk and panaskan smpai gula cair.. pastu sejukkan bahan B td... bila da sejuk masukkan telur satu persatu dlm bahan B yg da sejuk.. pastu masukkan pulak bahan2 A sikit2 dan kacau smpai nmpak mcm agk2 sedap..huhu.. pastu msukkan la dlm loyang..and kukus la smpai masak.. ni la hasilnya...nyum3~~sgt sedap sbb chef yg buat tu sgt pndai buat kek..
*haha..masuk bakul la pulak*

hah..tgk gambo pon da mcm sdap kan3..(sila setuju..hoho)


pastu mlm tu pulak abehkan buat bunga2an utk knduri kawen..
iya la cutu2 ni la kan pkat2 nk kawen..
ouhh...tp bkn macik yg kawen yerr..
harap mklm..huhu..
tlg buatkan utk org ja...
ngahahaha...saja tnjuk rjn sket..
tp kan...tak sngka rupanya aku ni ada byk bkat tependam..
*okeh..sila muntah..hee*;p


ini adalah proses2 di sebalik tabir wktu buat bunga2an tu eh..
naseb baik tgnku ini lmbut dan beseni..
kira nmpak la jgak mcm bunga2an kan..huhu..



ni sblm dimasukkan jelly-jellyan..


yaaaaaa...ni la rupanya bila da siap...
hoho...cantik kan3....
sila ckp cantik kalo tamo kna ktuk kepala..hehe..
cntik tak cntik ni la hasil titik peluh beta yea..
hehe..=)
so lpas ni sapa2 kalo nk tempah bole la hubumgi macik yer..
sedia menerima tempahan..
ngahahaha...
bajet cam rajin gilerrr....


dan sekarang pulak tgh beusaha keras nk abehkan menenda kertas2 exam yg pakcik aku bg...
aduhhh...seksa gilerrr...
ada lg 2 kelas setengah lg...
tu la sapa sruh kaw trima...
kan da mnyesal...
mata duitan sgt sapa sruh..
dgr je dpt upah..trus angguk2...tak geleng2 dah..
huhu...
so,,tanggung la sniri...

okeh sudah la tu..
jom2 smbng tnda krtas xam..
nnt kalo tak smpat abeh sblm cuti skola abih..
sapa nak tanggung..
adeii..
@_@















5 comments:

LYnNlUv said...

bru buat kek kukus sbijikk pasannn da macikk!
hahhahha..
ak nk tggu resipi yg lenn..
bru bley akui ag pndai masak..hahhahha..

emmm..bunga jelly tuhh..
boley laa..
tp klau bg adek ag pon..mst dia pon bley buat spokok..hahaha..*t ag kawen buat sndri taw..xyah upah2*

tanda paper...tu laa..mata duitan sgt..kan dah dpt adiah..hahhaha

macik said...

okeh...tnggu..nnt ak bktikan yg ak ni ada bkat tepndam memasak..haha..

haha..bunga2an tu kalo bg adk ak alamatnya jd pkok klapa sawit la..haha..org lmbut gmalai cam ak ja bole bwat mnda2 camtu..ngahahaha~

kak muteh said...

kak dalam pantang ni, tolong masak yer..baru boleh buktikan ke'terror'an mu itu!
sila upload gambaq dalam rumah dengan lantai baru itu..nampak sipi2 saja..

macik said...

k muteh dlm pntang nnt da tadak la..msk u da..haha..selamat!!!
mlas la nk mngupload gmbar2 itu..nnt nxt week blk tgkla..huhu..lntai bekilau-kilau..

Si Kandil Hijau said...

mula-mula ja nk berkilau-kilau..pastu abih berabuk-abuk! huh!