Sunday, May 23, 2010

spill out!!

bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah akhirnya siap gak update upu fasa 2 tuh...
huh..kalo ikt tatau nk plih kos apa dgn result yg x seberapa ni...
hehe..tp harap2nya allah permudahkanlah segalanya..susah jugak kan
rupanya nk menentukan masa depan ni..ea la..kalo ikt,,ni la first time aku
bwat keputusan sniri,,n bg aku ni adalah satu perkara yg besar sbb
melibatkan masa depan aku..kalo salah pilih kos mmg abeh la..huhu..
kalo dulu suma mak dgn abah yg tlg pilihkan..and aku akn ikut ja
apa yg mak ngan abah pilihkan..tp kali ni nmpaknya mak ngan abah mmg bg
spenuh kepercayaan kat aku utk bwat pilihan sniri..dan aku kna gunakan
sebaiknya peluang yg tlah diberi...

hmm..tadi jugak abg aku da belepas ke mesir utk kursus bahasa kat sana
selama sebulan..best giler la dia...mmgla rezeki dia...kalo ikt dulu lpas
STAM lagi dia da dpt peluang utk smbng blajar kat sana..tp memikirkan keadaan
pada wktu tu,,dia amik keputusan smbng kat dlm ja..dan alhamdulillah,,dia
dpt UM..kra bebaloi la kan..UM..bkn calang2 u tuh..dan dia bejaya buktikan walupon
study kat dlm negara ja,,ilmu dia setanding gak dgn bebudak mesir..hehe..mmg kalo ikt dlm famili,,dia ni dikira sbg anak yg baik la kalo nk bndngkan dgn aku
yg degil ni...hahaha...nak bwat mcm mana kan..darah sama merah,,hati lain2..hee...

dan aku pulak masih lg mencari2 arh tuju hdup aku ni..hahaha...mcm skema nk
mampos la plak..hak3..tp btol la kan...masih lg x pasti ke mana aku lpas ni..
bwat masa skrang aku mampu bedoa ja,,moga2 ALLAH berikan yg terbaik buat aku..
dan igt zaaimah,,bersyukur dgn apa yg allah da bg kat diri tu..terima seadanya..
mungkin tu yg terbaik walaupon bukan itu yg kau nak..



2 comments:

LYnNlUv said...

gudluk weyh.moga ag dpt yg tbaek!!aminnn..

emm..abg ag mmg plg baek pon kn..ag pon..bkn xbek..tp..nakal sket cm ak jaa..hahahahha

macik said...

hahaha....
ak lg bek la..hak5~~